Få om noen nyere norske slackergrupper har fått like mye hederlig omtale, både i Norge og i utlandet, som Level & Tyson. Oslo-gruppa består av Joakim Kristiansen, Mattis Møksvold Lauritzen, Namra Saleem og Sofie Søndervik Sæther, Richard Noir Lorentz Johansen. De to sistnevnte startet bandet i leiligheten deres i Paris. Der begynte de å skrive låter til det som skulle bli bandets debutalbum «Even faster still», som kom ut i 2012.

Etter det første albumet tok det av for Level & Tyson, og bandet skulle raskt bli eksponert for et større internasjonalt publikum. Høsten 2014 turnerte bandet i USA og delte scener med andre musikalske trekkplastre innen indierock som Cloud Nothings og Clap Your Hands Say Yeah. Bandet ble godt lagt merke til av amerikanske medier, og Huffington Post beskrev musikken deres som «forfriskende unik».

I 2014 kunne slacker-tilhengere dessuten få gleden av å høre den nye singelen «Mr. Teenager», som bandet ga ut sammen med Sakamoto Hiromichi, en japansk støymusiker. I 2015 slapp de ut «Gruesome Twosome», som er verdt å sjekke ut om du setter pris på en rufsete sound og forlokkende melodier. I det hele tatt har Level & Tyson et særegent lydbilde selv om vi samtidig kan høre MGMT-inspirasjon, spesielt i vokalen.

Et allsidig lydbilde

Level & Tyson er også kjent for å holde forrykende liveshow som både er intime og elleville. Bandet byr på sukkersøte ballader så vel som støyfull intensitet og punkeskrik à la Minutemen, Pere Ubu og The Violent Femmes. Lydbildet er såpass variert at du både får lyst til å finne fram surfebrettet så vel som å bygge en snøhule. Denne forvirrende blandingen tiltrekker seg et veldig variert publikum, og det er lett å forstå at Level & Tysons musikk har klart å fenge slacker-entusiaster både her hjemme og i det store utland.