Vil du ha et autentisk norsk slackerband, må du sjekke ut Foammm. Bandet slapp i 2019 ut sin debutplate, som byr på 12 knallgode låter enhver slacker vil elske. Her er det døsig gitarlyd, rå og noe upolert vokal samt drømmende synther. Bandets musikk er avslappende og sommerlig, og har en slørete sound ikke ulikt den mange forbinder med de britiske legendene Blur. På Youtube kan du se lo-fi musikkvideoer til flere av låtene, som har det samme slacker-preget som låtene.

Hele skiva, som heter det samme som bandet, er perfekt å lytte til på stranda. Hører du alle låtene i kronologisk rekkefølge blir du tatt med på en musikalsk reise. Her er det luftige og fine melodier, seige og prog-aktige partier og tidvis sukkersøt gitarlyd. Feedback fra instrumentene er tidvis hørbart, slik slackerpopen skal være. Tilhengerer av lo-fi vil fort høre hvor Foammm har hentet sin inspirasjon fra.

Betydning for sjangeren

Det er fort gjort å få assosiasjoner til Mac DeMarco og Melody’s Echo Chamber. Foammms debutplate reddet musikksommeren for de som setter pris på god slacker pop, og som nå kan glede seg over at sjangeren begynner å få fotfeste i landet igjen. Slacker pop/rock har vært både opp og ned i musikk-Norge, akkurat som i resten av verden. Foammm har så langt vært en god arvtaker til sjangeren, og vi får krysse fingrene for at denne gjengen klarer å gi den et ytterligere løft.

Foammm består av Chiara Victoria Cavallari, Bendik Rolland Pettersen, Mikkel Syvertsen, Daniel Lorentzen Løwe og Emil Askelien Gustafsson, og det gjenstår å se hva denne gjengen kan få til fremover. En sterk debutplate gir det beste utgangspunktet, så for slackeres del er det er bare å smøre seg med tålmodighet og se hva det neste blir. Har du enda ikke hørt Foammm, start med «Rollerblades» og bli hektet!